Τρίτη, 17 Μαρτίου 2015

Τούρκικο Χαμάμ Ποδοχωρίου - Εικονική περιήγηση (1) Ένας ανεξερεύνητος και αναξιοποίητος θησαυρός για το Ποδοχώρι είναι το παλαιό τούρκικο Χαμάμ,  που βρίσκεται πενήντα περίπου μέτρα  βόρεια από την τοποθεσία Τσιρίφ, στην αριστερή πλευρά του "Λάκκου" (ρέματος) ανεβαίνοντας, και μερικά μέτρα πιο πάνω από το παρεκλήσι της Αγίας Παρασκευής.
Στέκεται εκεί, πνιγμένο στις αγριοσυκιές και στους κισσούς, 100 χρόνια μετά την απελευθέρωση από τους Τούρκους, -ποιός ξέρει άλλα πόσα πριν; - και περιμένει...
Είναι το μοναδικό τούρκικο κτήριο που σώζεται στο χωριό μας και αντέχει ακόμη. Αλλά για πόσο καιρό;
Ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ποδοχωρίου "Η Πρόοδος" Δημήτρης Τράϊκος, προσπαθεί εδώ και είκοσι χρόνια να το αναδείξει και να αναπλάσει τον περιβάλοντα χώρο. Κάποια χρήματα που είχαν εγκριθεί προ πενταετίας περίπου δεν αξιοποιήθηκαν, για λόγους που δεν είναι του παρόντος και όχι με δική του ευθύνη. Τα τελευταία δύο - τρία  χρόνια, ανακινήθηκε ξανά το θέμα και με την επίβλεψη της αρχαιολόγου  Σοφίας Δουκατά-Δεμερτζή καθαρίστηκε από τα μπάζα, ώστε να είναι προσβάσιμο.
Για να περιηγηθείτε εικονικά στο Χαμάμ του χωριού μας πατήστε στον σύνδεσμο παρακάτω και στην συνέχεια, είτε ακολουθείστε το πορτοκαλί βελάκι, είτε πατήστε στις εικόνες που αναπτύσσονται κάτω αριστερά. Για να ξεκινήσετε πατήστε εδώ. Καλή περιήγηση!

Πηγή περιήγησης: www.panoview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου